Jaartraject “Spelenderwijs de dag door”

Ken je dat, dat de kinderen alleen maar aan het rondrennen zijn en niet tot spel toekomen? Dat de overgangsmomenten te druk zijn en de kinderen alle kanten op gaan? Of dat je aan het einde van de dag naar huis gaat met een onvoldaan gevoel omdat de activiteiten er wegens drukte bij ingeschoten zijn? Dan is dit jaartraject voor jou!

Opzet

Het jaartraject is opgebouwd uit vier modules. Elke module begint met een inspiratievideo waarin het onderwerp waarmee jullie de komende drie maanden aan gaan werken, wordt toegelicht. De video zit vol theoretische onderbouwing en is de gehele module terug te kijken.

 

Per module ontvangt elke medewerker een persoonlijk werkboek. Dit werkboek bevat:

  • Een 0-meting
  • Het ontwikkelplan
  • Werkvormen om de theorie om te zetten in de praktijk
  • Evaluatieformulieren
  • Plan voor kwaliteitsborging

 

Iedere medewerker heeft tijdens het jaartraject toegang tot een online werkomgeving. Zo kan iedereen op zijn of haar eigen tempo en tijd werken aan zijn of haar ontwikkeling. Ook ontvangt iedereen een wekelijkse mailing met daarin aansluitende podcasts, blogs en praktijkvoorbeelden.

Onderwerpen

Kwartaal 1 –> 

Kwartaal 2 –> 

Kwartaal 3 –> 

Kwartaal 4 –> 

Basisvoorwaarden en spelbetrokkenheid

De opbouw van activiteiten en het spel
Doelen van het spel deel 1 (sociaal-emotionele en taalontwikkeling)
Doelen van het spel deel 2 (motorische en rekenontwikkeling)
jaartraject spelenderwijs de dag door

Voor wie

  • Kinderopvangorganisaties zonder eigen pedagogisch coach
  • Kinderopvangorganisatie met eigen pedagogisch coach

Ervaringen om trots op te zijn

Belasting

Sinds januari 2019 is het wettelijk verplicht om als kinderopvangorganisatie pedagogisch coaching aan te bieden aan de pedagogisch professionals (Wet IKK). Per organisatie gaat het om 10 uur x aantal fte pedagogisch medewerkers.

ingekooimanfotografie-50

Pedagogisch coaching voor jou

Spreekt het Jaartraject “Spelenderwijs de dag door” jou aan? Meld je dan nu aan via onderstaand contactformulier en ik neem zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismakingsgesprek. 

Ben jij zelfstandig pedagogisch coach met een eigen netwerk en ben je op zoek naar tooling en werkvormen? Of wil je graag werken via het netwerk van Viisas? Vraag dan hier een oriënterend gesprek.

Viisas // Pedagogisch coaching in de kinderopvang draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders