Jaartraject "Sociale vaardigheden voor de allerkleinste"

Hoe kan je door middel van kleine stappen een groot verschil maken bij de ontwikkeling van sociale vaardigheden voor de allerkleinsten? Je vindt het antwoord tijdens dit jaartraject!

Opzet

Het jaartraject is opgebouwd uit vier modules. Elke module begint met een inspiratievideo waarin het onderwerp waarmee jullie de komende drie maanden aan gaan werken, wordt toegelicht. De video zit vol theoretische onderbouwing en is de gehele module terug te kijken.

 

Per module ontvangt elke medewerker een persoonlijk werkboek. Dit werkboek bevat:

  • Een 0-meting
  • Het ontwikkelplan
  • Werkvormen om de theorie om te zetten in de praktijk
  • Evaluatieformulieren
  • Plan voor kwaliteitsborging

 

Iedere medewerker heeft tijdens het jaartraject toegang tot een online werkomgeving. Zo kan iedereen op zijn of haar eigen tempo en tijd werken aan zijn of haar ontwikkeling. Ook ontvangt iedereen een wekelijkse mailing met daarin aansluitende podcasts, blogs en praktijkvoorbeelden.

Onderwerpen

Kwartaal 1       Het aangaan van relaties

Kwartaal 2       De omgang met anderen

Kwartaal 3       Samenwerken

Kwartaal 4       Omgaan met conflicten

jaartraject sociale vaardigheden voor de allerkleinste

Voor wie

  • Kinderopvangorganisaties zonder eigen pedagogisch coach
  • Kinderopvangorganisatie met eigen pedagogisch coach

Ervaringen om trots op te zijn

Belasting

Sinds januari 2019 is het wettelijk verplicht om als kinderopvangorganisatie pedagogisch coaching aan te bieden aan de pedagogisch professionals (Wet IKK). Per organisatie gaat het om 10 uur x aantal fte pedagogisch medewerkers.

Jaartraject ‘Sociale vaardigheden voor de allerkleinsten’

Pedagogisch coaching voor jou

Spreekt het Jaartraject “Sociale vaardigheden voor de allerkleinsten” jou aan? Meld je dan nu aan via onderstaand contactformulier en ik neem zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismakingsgesprek. 

Ben jij zelfstandig pedagogisch coach met een eigen netwerk en ben je op zoek naar tooling en werkvormen? Of wil je graag werken via het netwerk van Viisas? Vraag dan hier een oriënterend gesprek.

Viisas // Pedagogisch coaching in de kinderopvang draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders